Säätösalaojakaivot

Säätösalaojissamme on erityinen venttiilirakenne, joka mahdollistaa järjestelmän pohjavesipinnan säädön, tyhjentämisen ja läpihuuhtelun.

  • Soveltuu myös altakasteluun
  • Valmistusmateriaali korkealaatuista ja erittäin kestävää polyeteeniä
  • Kaivon pohjarakenne rungon kanssa kestävää yhtenäistä rotaatiovalua. Pohjan ja rungon muoto optimoitu maanpaineita vastaan
  • Käytössä testattu, vesitiivis, ruostumaton ja säänkestävä rakenne
  • Tarvittaessa venttiili irroitettavissa linjasta
  • Luistiventtiilimekanismi vakiona
  • Muovihattu kuuluu aina toimitukseen
  • Vedenpinnan korkeuden säätöputki
  • Vakiomallissa tulo- ja poistoyhde suorassa linjassa. Putkiyhteet voidaan räätälöidä tarvittaessa tehtaalla haluttuun kulmaan ja korkeuteen
  • Vakiovarusteena kaivon yläosan teleskooppisäätö. Se myötäilee roudan vaikutuksesta ja kaivon voi säätää työmaalla helposti tarvittavaan asennuskorkeuteen

SATO ja Näpsä -säätösalaojakaivot

SATO® ja NÄPSÄ® säätösalaojakaivoilla rakennetaan nykyaikainen säätösalaojitus- tai säätökastelujärjestelmä tehostamaan pellon vesitaloutta. SATO® - kaivojen läpihuuhtelu tehdään avaamalla luistiventtiili kun taas NÄPSÄ® - kaivojen läpihuuhtelussa venttiili on irrotettava kaivosta.

Säätösalaojitus

Säätösalaojituksella voidaan vaikuttaa erityisesti typen kiertoon maaperässä ja vähentää sen huuhtoutumista vesistöihin. Säätöjärjestelmän ytimenä ovat salaojakaivoissa sijaitsevat säätöventtiilit, joiden avulla pohjaveden tasoa pidetään niin ylhäällä kuin se viljelyn kannalta on mahdollista. Salaojaverkosto on kokonaan vedenalaisena. Runsaiden sateiden, sadonkorjuun ja syystöiden aikana kuivatus säädetään taas toimimaan täydellä tehollaan. SATO® ja NÄPSÄ® kaivot soveltuvat käytettäviksi sekä uusiin ja vanhoihin salaojiin.

Säätökastelu

Säätökastelussa järjestelmä saa vetensä pääasiassa luonnonvesistä, joko luontaisella virtaamalla tai pumppaamalla. Menetelmä tehostaa sadon käyttämien ravinteiden hyötysuhdetta ja siinä hyödynnetään salaojaverkostoa kasteluun. Erona säätösalaojitukseen on, että säätökastelussa johdetaan järjestelmään lisää pintavettä, kun taas pelkkä säätösalaojitus toimii luontaisen sadannan ehdoilla.

Valumavesien kierrätys

Säätösalaojitus tai säätökastelu ovat myös menetelmät, joita tulee käyttää kastelujärjestelmänä, mikäli valuma- ja kuivatusvesien kierrätystä hyödynnetään uudelleen kasvien kasteluvedeksi. Kierrätys edellyttää varastoallasta, josta sinne kerätty valumavesi johdetaan kuivana kautena takaisin pellolle kasteluvedeksi.

SATO® ja NÄPSÄ® säätösalaojakaivoilla saat sadon kukoistamaan ja hyödynnät parhaiten luonnon itsensä tuottamaa kasteluvettä sekä vähennät merkittävästi ravinteiden huuhtoutumista vesistöihin. SATO® ja NÄPSÄ® kaivot ovat läpihuuhdeltavia ja runko on erittäin kestävää rotaatiovalettua polyeteeniä.

Kaivon yläosassa on teleskooppirakenne, jonka avulla kaivo on säädettävissä tarvittavaan asennuskorkeuteen. Ainutlaatuisen venttiilirakenteensa ansiosta linjasto on helppo tyhjentää ja tarvittaessa huuhdella. Venttiilin pystyputkiosaa säätämällä padotetaan maaperässä sijaitsevan vedenpinnan tasoa. Vakiomallit soveltuvat sellaisenaan valtaosaan kohteista. Räätälöimme tarvittaessa kaivoihin tehtaalla valmiiksi tuloyhteet tarvittaviin korkeuksiin ja kulmiin.

Lataa SATO- ja NÄPSÄ -salaojakaivojen esite!

Sulkuventtiilit

Valmistamme sulkuventtiilit mm. maatalouden tarpeisiin.

Rumpuputket

Rumpuputket teiden alituksiin sekä sade- ja sulamisvesien johtamiseen. Kaksikerroksinen lujuusluokiteltu rakenne antaa hyvän kuormituskestävyyden.

Putkia on saatavana useina eri kokoina ja pituuksina.

Kysy myynnistämme!

 

Kysy lisää!